Ik weet even niet wat ik moet schrijven. Dus dat is al iets om te schrijven. Soms is mijn brein gewoon even leeg. Althans, niet leeg. Nooit leeg. Maar de connectie tussen alle honderden gedachten die door mijn hoofd gaan en het stukje brein dat daadwerkelijk woorden en zinnen kan vormen, is momenteel een beetje verstoord.

Ik hoor in ieder geval een heleboel vogeltjes fluiten buiten. Dat vind ik zo heerlijk! In de heg van de ene buren en de bomen van de andere hebben zich een aantal vogels genesteld. Onze eigen boom is weer leeg, helaas. De duiven die daar leken te gaan broeden, hebben het nest verlaten. Er was laatst een korte, maar luide, oorlog tussen twee groepen kauwen en een paar eksters over de inhoud van het vogelvoerhuisje en sindsdien heb ik ze niet meer gezien. Echt jammer, maar er lijkt ook geen ei te zijn achtergelaten, dus dat is al iets. En ik kan nog steeds genieten van alle andere vogeltjes hier in de buurt.

Diva ook. Laatst zat er een mus in de tuin en daar heeft ze toch maar mooi achteraan kunnen jagen! Niet dat ze het diertje te pakken kreeg (gelukkig), maar ze kon wel weer even écht kat zijn. Dat was ze dan wel weer wat minder toen er gisteren een ekster in de tuin zat. Eksters zijn de allerbrutaalste vogels hier in de buurt en die deinzen absoluut niet terug van katten. Deze ook niet. Maar wel van mensen, dus toen ik naar buitenkwam, vloog de vogel weg. En Diva kwam een beetje zielig naar me toe en wilde geknuffeld worden. Dat vond ik dan wel weer schattig.

Ik had vandaag ook graag willen schrijven dat we weer wat dichterbij de komst van EAPje zijn. Dat hij morgen komt, maar dat is ineens niet meer zeker. Zijn mensenmama is ziek, dus moeten we het misschien nog een paar dagen uitstellen 🙁 Zij kan in ieder geval niet hier komen als ze ziek is. We gaan geen risico lopen dat ze mij aansteekt.

Maar goed, de PEM die ik gisteren had is al wel iets minder. Hopelijk blijft dat ook zo. Gisteravond had ik best moeite met in slaap vallen, dus het kan goed zijn dat ik morgen weer opnieuw PEM heb. Stomme ME!