Lian van Berkel (1986) is opgegroeid in een klein gehuchtje in Zeeuws-Vlaanderen, vlakbij Hulst. Al vanaf het moment dat ze letters kon herkennen, is ze begonnen met schrijven. Eerst ging dat met een soort Legosteentjes met letters erop. Daarna kwamen de handgeschreven verhalen. Later de getypte.

Ook lezen is iets dat Lian altijd al graag doet. Zowel op school en thuis verslond Lian als kind in een mum van tijd alle boeken in AVI-1, toen AVI-2 en zo verder. En zo gaat dat nog steeds. Lian leest veel boeken en geniet de grote boekenkast in haar kantoor.

En wat heeft Lian gedaan om goed te leren schrijven? Na het VWO is ze Engelse taal en cultuur gaan studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar heeft ze veel geleerd over beroemde schrijvers en heeft ze heel veel boeken gelezen. En omdat ze taal zo leuk en interessant vindt, heeft Lian na haar master Engels nog een onderzoeksmaster gedaan in taalwetenschap. In die master heeft ze geleerd om te onderzoeken hoe taal nu eigenlijk werkt. Ook heeft ze de universitaire lerarenopleiding gedaan.

Zo, dat waren al haar opleidingen. En wat doet Lian voor werk? Eigenlijk is Lian nooit helemaal gestopt met naar school gaan. Ze vond het namelijk zo leuk bij de universiteit dat ze daar is gaan werken. Eerst was ze een onderzoeksassistent en hielp ze professoren met hun onderzoek naar hoe taal werkt. Toen is ze gaan promoveren. Dat is een moeilijk woord voor eigenlijk nog meer studeren, maar tegelijkertijd ook onderzoek doen. Lian heeft dit gedaan aan de Radboud universiteit. Ook heeft ze daar en bij een andere universiteit gewerkt als docent en onderzoeker.

Op dit moment is Lian te ziek om te werken. Daarom is ze altijd thuis. Toch probeert ze nog steeds zoveel mogelijk te schrijven en illustreren. Daarnaast houdt ze erg van schilderen en haken. Ze is dus altijd creatief bezig!