Ik hoor de duif landen in onze boom. Één van de duiven, anyway. We hebben een koppeltje. Vorig jaar zaten ze er ook al, maar toen hebben ze niet gebroed. Nu lijkt het erop van wel. Ze vliegen al de hele morgen af en aan. Ik kan niet goed zien wat ze vasthebben, maar ze zijn nog maar pas terug, dus ik denk nog geen eten voor kuikens. Mogelijk takjes om hun nest wat verder te bouwen, hoewel duiven daar toch ook niet zo van zijn. Ik kon tot nu toe vanaf onder steeds prima door het nest heen kijken. Maar misschien willen ze dat nu niet meer?

Ik vraag me ook af of het een homoseksueel koppel is. Ze zijn allebei behoorlijk dik en groot en meestal zijn de vrouwtjes kleiner dan de mannetjes. Als ze hetero zijn, zouden ze niet ongeveer even groot zijn, denk ik. Maar misschien ook wel. Ik weet erg weinig van duiven af, dus misschien heb ik het mis. Voorlopig noemen we ze in ieder geval Alberto en Arturito. Als blijkt dat ze toch kuikens krijgen dit jaar, zullen we één van de twee een andere naam moeten geven. Maar goed. Voor nu is het leuk om ze steeds te horen wegvliegen en weer aankomen (ze landen niet bepaald subtiel in de boom en vanaf binnen met de deur op een kier kan ik ze prima horen).

Vandaag nog steeds suf en PEM, maar gelukkig niet meer zo erg als gisteren. Ik heb wel mijn bril met gele glazen op om wat minder lichtprikkels binnen te krijgen. Gisteravond begon er wat migraine te dreigen met zo nu en dan vlekjes en daarstraks leek het ook weer een beetje te komen. Ook dat is een vorm van PEM, denk ik. Alleen heb ik die al sinds ik dertien ben. Maar goed, ik was toen ook al heel erg van het over mijn grenzen heengaan en keihard en nog harder werken tot ik er bij neerviel. Dat was daarvoor vaak met iets griep-achtigs en vanaf toen ook vaak met migraine. Dat zijn wel dingen die me doen denken dat de ME mogelijk al veel langer dan sinds 2019 aanwezig is. Ik heb pas recentelijk geleerd wat PEM is en ik weet zeker dat ik dat vanaf juli 2019 heb, maar van de tijd daarvoor weet ik het niet zeker. Het is niet ONmogelijk dat het al langer gaande is. Maar dat is dan ook weer onmogelijk met zekerheid te achterhalen. Tja…