Ik heb mijn gele brilletje op. Het montuur is zwart, maar de glazen zijn geel. Dat helpt met het verminderen van het licht dat ik binnenkrijg. Ik heb het ooit gekocht omdat ik veel last had van de lampen van tegenliggers als ik in het donker autoreed. Nu gebruik ik het enkel nog als ik migraine-vlekjes begin te zien, of recentelijk heb gezien. Gisteravond kwamen de vlekjes en ik merk nu ook nog hoofdpijn en misselijkheid. De migraine zette niet door, maar is nu dan toch op deze manier heel licht aanwezig. Als een soort waarschuwing dat ik zeker niet teveel moet doen.

Mijn buik doet ook nog steeds pijn. Ik heb vrijdagavond twee kersen gegeten om het te proberen. Dat gaf geen extra irritatie, maar het werd er ook niet minder op, natuurlijk. Met de volgende test wacht ik toch maar tot mijn buik helemaal is hersteld. Dat kan alleen nog best even duren en dan wil ik het ook een tijdlang niet proberen. Eén van mijn medicijnen is op dit moment namelijk niet leverbaar. En dat is juist hetgene dat de krampen in mijn buik vermindert. Het is van geen enkel merk leverbaar op dit moment. En uiteraard vergoedt de verzekering – zelfs tijdelijk – het kruidenalternatief (muntolie) niet. Dat werkt ook veel minder goed, maar het is in ieder geval íets. Dus ja, zonder dat medicijn ga ik niet iets eten dat mijn klachten mogelijk verergert. (Uiteraard ben ik te eigenwijs om het helemaal niet te proberen; kersen zijn veel te lekker om zomaar op te geven!).

Gisteren heb ik via Authors Publish trouwens een publicatiemanual gedownload. Echt heel handig, met allemaal tips over publiceren in literaire tijdschriften. Daar ga ik binnenkort een aantal gedichten insturen. Dat is schijnbaar een goede eerste stap om andere werken gepubliceerd te krijgen. Ik wist vanuit mijn academische carrière al wel dat publicaties helpen om meer publicaties te krijgen (ook al is het systeem van peer review in principe anoniem, is vanuit iemands paper vaak te achterhalen wie het is, vooral als ze een bepaalde auteur veel citeren). En ik heb ondervonden dat het verkrijgen van een beurs het makkelijker maakt om andere beurzen binnen te halen. Ik ga me nu dus eerst richten op deze publicaties. Eerst in minder prestigieuze tijdschriften, daarna in prestigieuzere. Vervolgens is het een goed moment om mijn boeken in te dienen bij uitgeverijen. Wish me luck!