Ik ben al weer eeuwig aan het miauwen om eten en ben het echt kotsbeu. Het begint al wat te duizelen in mijn hoofd en mijn miauwen worden steeds luider en luider.
Tevergeefs, natuurlijk.
Langhaar en Brillemans doen op zondag iets wat ze ‘uitslapen’ noemen. Nou, ik vind het niets anders dan pure kattenverwaarlozing! Ik zit hier in de garage met de deur dicht en mijn natvoerbakje leeg. De brokjes die er altijd staan, kunnen mijn extreme honger in lekkers totaal niet stillen, dus ik probeer het nog maar eens.
Eindelijk hoor ik beweging in huis en even later verschijnt Langhaar voor het slaapkamerraam.
“Mammie komt!” roept ze lieflijk en ik miauw nog harder om haar aan haar verzaakte plicht te herinneren. Het is ook altijd hetzelfde liedje met die Tweebenigen. Lekker weekend hebben, noemen ze dat, maar intussen een beetje voor mij zorgen? Ho maar! En dat noemt zichzelf kattenliefhebbers!