writer | artist | pw ME, ADHD

Maand: maart 2024

Stains on my soul

Dit schilderij heb ik gemaakt ter verwerking van zeer hevige emoties. Ik mepte laag na laag aan inktvlekken op mijn scherm; lelijk, hard en vormloos. Na een zwarte laag volgde er één met ook blauwe tinten. Toen mijn emotie daarna wat was weggezakt, kwam er een laag met ook wat lichtpuntjes in geel. Vervolgens creëerde ik een laag van zacht groen met blauw, als van water dat kalmeert. Toen was de achtergrond klaar.

De volgende dag kwam de kat erbij en uiteindelijk de gedetailleerd uitgewerkte ogen die door de ziel van de kijker heen lijken te dringen. De laag met zwarte inktvlekken heb ik uiteindelijk naar voren gehaald, maar de ogen liet ik onbedekt. Die intense blik moest behouden blijven.

Stains on my soul (2024)

Universiteit

Ik heb je pen,
je collegeblok
en je post-its,
maar niet jou.

Ik heb je trui,
de dop van je dopper,
je diploma’s,
maar niet jou.

Ik heb herinneringen,
een CV,
gevuld met werk,
maar jou, jou heb ik niet meer.

En ik mis je.

Diva: Introductie

“Poeziewoezie” noemen ze mij. Of “Tante Flopsie”. Idioot hè? Mijn echte naam is overigens Diva, maar die hoor ik alleen als ze vinden dat ik stout ben. Mocht ik dus mijn echte naam ooit vergeten, hoef ik enkel en alleen maar aan het meubilair te krabben. Dan schalt mijn prenomen in hoofdletters door het huis:
“DIVA!!!” klinkt het dan. “Dat mag niet!”


Als ik schouders had, zou ik ze ophalen. Wat kan mij het schelen wat zij vinden. Niemand bepaalt wat een poes doet, en al helemaal haar personeel niet. Rare mensen, die Tweebenigen…

© 2024 Lian van Berkel

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑